Шановні земляки - мешканці м. Вінниці та Вінницької області.

В нашій країні на даний час склалася досить напружена суспільно-політична обстановка в боротьбі нашого народу за свою волю та незалежність. Відповідно до Конституції України захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язки громадян України.

Економічні та суспільно-політичні обставини призвели до того, що значна частина громадян України проживає не за місцем своєї реєстрації, знаходиться на заробітках в інших місцевостях України та за кордоном. Громадяни з різних причин порушують вимоги статті 10 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», що в подальшому призводить до їх розшуку та відповідного покарання.

Радою національної безпеки і оборони України порушено клопотання про внесення до законодавчих актів України доповнень, щодо створення єдиного реєстру всіх порушників військового обов’язку, заборони перетину державного кордону, притягнення до кримінальної відповідальності військовозобов’язаних, які ухиляються від виконання конституційного обов’язку щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Шановні Вінничани, обласний військовий комісаріат звертається до Вас з проханням повідомити своїм близьким про недопущення порушення правил військового обліку, про необхідність військовозобов’язаним громадянам звернутися до військового комісаріату за місцем реєстрації для уточнення особистих військово-облікових даних, про необхідність проходження медичних оглядів та неухильності виконання військового обов’язку відповідно до вимог чинного законодавства України.

Лише спільними зусиллями з Вами, батьками та дружинами, можливо уберегти Ваших рідних та близьких від відповідальності за порушені вимоги законодавства.

З вдячністю за порозуміння

Військовий комісар
Вінницького обласного військового комісаріату
полковник Г.В. ДОЛГАШОВ



Переглядів: 5697
Поширень: 0