19 вересня у Вінниці на вулиці Соборній автомобіль «Шевроле Авео», що рухався у напрямку вулиці Кропивницького, збив велосипедиста, який рухався в напрямку Михайличенка. За кермом перебував 54 річний чоловік. Як з’ясувалось, водій автівки – батюшка з Спасо-Преображенського кафедрального Собору, що поруч з місцем ДТП.

Зараз 26-річний Максим, якого збив батюшка, в 2-ій лікарні. За інформацією працівників ДАІ, в хлопця черепно-мозкова травма та численні забої.

«В той день я на велосипеді їхав з футболу по вулиці Соборній, біля магазину «Варшава», що біля собору. Я їхав по головній, а він мав мене пропустити. Але батюшка на «Шевроле» не звернув уваги і влетів у мене. Після зіткнення я зачепившись ногами за руль велосипеда вилетів на бампер його автівки, розбив скло практично головою і лівою стороною тіла. Якби не кермо велосипеда, то я перелетів би через автівку. Переднє колесо велосипеда відлетіло. Я глянув на нього - він наче був на дві частини», - розповідає постраждалий Максим Степанченко.

На вулиці Соборній батюшка збив велосипедиста

Хлопець каже, що священнослужитель відразу забрав автівку з місця ДТП, бо вона зупинилась на трамвайних рейках, і батюшка хвилювався, щоб йому не нарахували штраф за простій громадського транспорту. В перший день коли сталась ДТП і постраждалого госпіталізували, священнослужитель приїжджав до нього в лікарню, а потім просто зник.

«В перший день батюшка прийшов до мене в палату. Купив ліків на 400 гривень. Та стверджував що не хоче ніякого розголосу та ніяких проблем. Я в свою чергу запропонував, щоб він оплатив лікування та купив новий велосипед, який, до речі не мій, а мого друга і коштує 400 доларів. Батюшка спочатку погодився. Але ні наступного дня, ні по сьогодні я його вже не бачив і не чув. Він зник», - каже Максим.

Батьки Максима періодично телефонували водієві «Шевроле» щоб отримати компенсацію за лікування, але священик після того як обіцяв оплатити лікування, передумав і сказав батькам Максима, що своєї вини не визнає. Також він повідомив рідним Максима, що його машина також постраждала і часу провідувати хлопця у лікарні він немає.

Максим висловлює побоювання, що його зможуть зробити винним в ДТП, адже протоколу, який оформляли працівники ДАІ хлопець не бачив і не підписував.

«Цю справу хочуть закрити і по можливості зробити мене винним. Але так не буде. Я зараз шукаю адвоката, знайду і камери спостереження. Слідчий в мене в лікарні взяв покази, але протоколу з місця аварії я так і не бачив», - розповідає хлопець.

Також постраждалий хвилюється через своє майбутнє, бо він подав заяву у нову поліцію. А через травми не впевнений що зможе проходити навчання, на яких потрібно мати гарну фізичну форму.

Загалом, хлопець вважає себе щасливчиком, тому що його практично врятував рюкзак на спині, пляшка води та кермо велосипеда, за який зачепився речами під час падіння.



Переглядів: 3891
Поширень: 0