У мерії сподіваються, що вже за кілька років ці невеличкі «оази» на територіях шкіл та садочків стануть справжньою окрасою міста. А доглядатимуть за ними вихованці самих закладів. У такий спосіб у підростаючого покоління городян з юних літ виховуватимуть дбайливе ставлення до навколишнього середовища.

Держлісгоспом «Вінницяліс» для проведення акції виділено 1200 декоративних дерев. На територіях шкіл та дошкільних навчальних закладів висаджуються липи, ялівці, туї, горобини, клени та червоні дуби. Як повідомив заступник міського голови Микола Гунько, в посадці дерев беруть участь і самі діти: «Дерева, які діти саджатимуть власноруч, і за якими вони будуть у подальшому доглядати, - не будуть зламані та зіпсовані. Поступово на територіях усіх закладів освіти та загалом по місту будуть створені невеличкі декоративні гаї, які прикрашатимуть наше місто».

Дошкільний навчальний заклад №35 пішов іще далі: світ флори тут вирішили урізноманітнити ще й представниками фауни. Завдяки Вінницькому обласному спеціалізованому лісогосподарському підприємству вже за кілька тижнів в садочку з\'являться декоративні золотисті фазани. Це дуже гарний та цікавий птах довжиною близько метра, при чому довжина його хвоста складає дві третини від загальної довжини. Золотистий фазан не вибагливий до їжі - харчується в основному зернами, ягодами, листям, черв\'яками та личинками жуків. Разом з тим, вінницький зоопарк допомагатиме і спеціальним кормом для фазанів. Вихованці садочку зможуть допомагати дорослим у догляді за птахами та самостійно їх годувати. Таким чином ще з дитинства діти привчатимуться берегти навколишнє середовище та любити природу.


Переглядів: 3014
Поширень: 0