З сьогоднішнього дня у Вінниці розпочало роботу відділення «Соціальна підтримка учасників та сімей АТО», яке створено на базі Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Тут вінничани, які захищали незалежність України на Сході, та їхні родини, можуть отримати консультації щодо пільг та соціальних послуг, кваліфіковану психологічну допомогу.

Відділення «Соціальна підтримка учасників та сімей АТО» розпочало працювати 28 вересня. Цей підрозділ стане єдиним центром, де бійці АТО або члени їхніх сімей зможуть прийти і отримати максимум потрібної для них інформації. Вона може стосуватись пільг, допомог, оформлення різних документів тощо.

Значна увага приділятиметься й психологічній підтримці учасників АТО та роботі з посттравматичним синдромом. Спеціалісти проводитимуть діагностику психоемоційного стану, індивідуальні та групові консультації, психологічні тренінги. Буде створено групи взаємодопомоги серед учасників АТО. Також психологи працюватимуть й з родинами тих, хто побував на Сході.

«Основним завданням відділення «Соціальна підтримка учасників та сімей АТО» є соціальний супровід демобілізованих учасників АТО та їх сімей. Його працівники визначають потреби цих людей у послугах та психологічній підтримці на етапі адаптації до мирного життя та всебічно допомагають їм у цьому. Наші працівники приймають воїнів, або представників їхніх сімей, щопонеділка та щочетверга з 11-ї до 13-ї години у кімнаті прийому громадян, що на першому поверсі будівлі за адресою Соборна, 50 (навпроти міської ради)» – каже директор міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Вінницької міської ради Богдана Данчак.

На базі відділення діє інформаційно-консультативний пункт для учасників АТО. Тут можна дізнатись інформацію, як оформити пільги, які їм належать, та отримати соціальні послуги. Крім того у цьому пункті можна отримати перелік закладів та організацій, що надають медичну, соціальну та психологічну підтримку і допомогу. Крім того, у цій структурі воїни мають змогу пройти соціальну адаптацю, а саме, профорієнтаційну діагностику (визначення знань, вмінь, навичок та інтересів) та за потреби – професійну переорієнтацію і направлення до Центру зайнятості. Також тут працюватимуть й з дітьми сімей АТО, організовуватимуть патріотичні змагання тощо.



Переглядів: 3970
Поширень: 0