20-й ювілейний Всеукраїнський фестиваль дитячих та юнацьких команд КВН «ЖАРТ-ПТИЦЯ 2015» завершив свою роботу. Протягом трьох днів у будинку культури селища Затока 29 кращих команд з різних куточків України жартували, співали, танцювали, малювали, знімали відео, брали участь у майстер-класах та конкурсах.

Завдяки постійному піклуванню про талановитих дітей Вінниці з боку департаменту освіти міста (директор Буняк Володимир Володимирович, заступник директора департаменту освіти з економічних питань Мазур Наталія Володимирівна, начальник відділу виховання та позашкільної роботи Кравець Ірина Миколаївна) та особисто в.о. міського голови Моргунова Сергія Анатолієвича делегація від нашого міста і цього року була найчисельнішою серед інших регіонів країни. Допоміг з вирішенням питань транспортування дітей до місця проведення фестиваля і народний депутат ВР України Сергій Кудлаєнко.

Одразу п'ять команд "Супермасса" (школа №4), "Броколі" (гімназія №1), "Городок" (школа №12), "Все Свои" (школи №26) та "Freedom" (ВСШ №16) підсилені кращими гравцями зі шкіл №30, №8 та технічного ліцею брали безпосередню участь у змаганнях.

Три з них "Броколі", "Городок", "Все Свои" стали лауреатами престижного та унікального форуму. Інші дві в цьому році отримали звання дипломантів. Багато юних вінничан було відмічено, як кращі актори, акторки, фокусники, художники та співаки фестивалю. Організатори фестивалю дякували за гарних дітей і особисто керівникам вінницької делегації вчителям Гуменюк Світлана Миколаївна (ВСШ № 26), Острадчук Оксана Анатоліївна (гімназія №1), Книжник Олена Вікторівна (ВСШ №16). І було за що.

У рамках ХХ Всеукраїнського фестивалю дитячих та юнацьких команд КВН «Жарт-птиця-2015» відбувся Благодійний конкурс художньої інсталяції «Викрутаси». Команди фестивалю взяли участь у створенні інсталяцій з кришечок для пластикових пляшок. Близько 20000 кришечок стали палітрою для втілення задумів учасників конкурсу «Викрутаси». Експозиції, виставлені на показ, викликали інтерес не тільки в учасників фестивалю, а й у відпочиваючих готелю-курорту «Рута». Представники багатьох міст, побачивши цю картину висловили ініціативу провести такий конкурс у своїх містах.

Конкурс став складовою Всеукраїнського руху «Україна – це Я!» у співпраці з Благодійним фондом «Овес», за підтримки ділового клубу «КОЛО». Організатори конкурсу виділили призовий фонд для заохочення переможців конкурсу. Серед інших журі особливо відзначило композиція, яку представили 5 команд з міста Вінниці.

Цікаво, що під час церемонії нагородження делегація шкільних команд Вінниці зініціювала ще одну акцію ‒ «Від благодійності до благодійництва» і передала свій призовий фонд двом іншим командам учасницям фестивалю - команді Ананьївської школи-інтернату для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та команді села Валуйське, яке знаходиться безпосередньо на розмежувальній лінії АТО.

Були ті, кому був в дивину такий дорослий альтруїзм зовсім юних вінничан. Але ті, хто відчуває піклування про себе, рано чи пізно вчиться піклуватися і про інших. Це Вінниця вчить своїх дітей бути не лише веселими, кмітливими але і щедрими.



Переглядів: 5903
Поширень: 0