Нині працівниками ДВС першочергово проводиться робота із боржниками, які добровільно хочуть розрахуватись з боргами, - тобто не застосовуючи заходи примусового виконання рішень, зокрема, опис та реалізацію майна боржника. Знижує можливість стягнення заборгованості за спожиті послуги на користь комунальних підприємств те, що часто за адресами, вказаними у виконавчих документах, боржники не проживають, а квартиру здають в оренду. Тим не менш, станом на 26 жовтня працівниками ДВС було виконано понад 500 виконавчих проваджень на суму понад 650 тис. грн. Крім того, арештовано майно боржників - квартири, частки квартир, автомобілі та ліквідне майно (персональні комп\'ютери, телевізори, ноутбуки, домашні кінотеатри тощо).

Для більш ефективної роботи по примусовому виконанню рішень по стягненню заборгованості за підсумками наради було вирішено залучати до цієї роботи працівників органів внутрішніх справ, спільно з якими представники державної виконавчої служби двічі на тиждень будуть проводити виконавчі дії по стягненню заборгованості.

Довідка:
Заборгованість установ державного бюджету за надані послуги з теплопостачання на сьогоднішній день становить 728 тис. грн. У минулому році заборгованість становила 572 тис. грн. Борги населення за тепло та гарячу воду станом на 27 жовтня складають 22 млн. 610 тис. грн. (тоді як у минулому році ця цифра становила 13 млн. 436 тис. грн.). По інших категоріях споживачів спостерігається зменшення заборгованості за спожиті послуги - якщо минулого року борг становив 3 млн. 406 тис. грн., то в поточному році - 1 млн. 885 тис. грн.


Переглядів: 2957
Поширень: 0