Згідно зі ст.3 Закону України «Про фермерське господарство» членами ФГ можуть бути подружжя, їх батьки, діти, що досягли 14 віку, інші члени сім’ї, родичі, які об’єдналися для спільного ведення фермерського господарства.

В подальшому зловмисники отримали на вказаних осіб земельну ділянку 24 га, не маючи на це законних підстав, чим завдали збитки державі на суму понад 256 тисяч гривень. Аби мати прибуток з цих земель посадовці уклали від імені власників виділених ділянок договори оренди з київським ТОВ та передали земельні наділи йому в оренду. За період трирічної оренди службові особи «заробили» понад 15 тисяч гривень, які використали на власний розсуд.

За інформацію УДСБЕЗ ГУМВС у Вінницькій області, відносно посадовців порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 , ч.2 ст.366 КК України (зловживання службовим становищем та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки). Підозрюваним доведеться також нести кримінальну відповідальність за привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем відповідно до ч. 5 ст.191 КК України.


Переглядів: 2990
Поширень: 0