На сьогоднішній день заводи-виробники ще не розпочали виготовлення цього виду продукції через завантаженість сезонною роботою. Перші партії «холодного асфальту» у них мають з\'явитись наприкінці листопада. Начальник відділу по капітальному і поточному ремонту об\'єктів благоустрою управління комунального господарства та благоустрою міської ради Федір Лесик розповідає, що суміш «холодного асфальту» випускається в готовому вигляді і пакується в герметичні упаковки. Якщо ж пакування пошкоджується, суміш втрачає свої властивості і стає непридатною для використання. Тому доцільніше брати необхідну партію безпосередньо перед настанням морозів. Кошти на придбання «холодного асфальту» в міському бюджеті зарезервовані.

Цієї зими вже вдруге комунальні служби Вінниці будуть використовувати «холодний асфальт» для ямкового ремонту магістралей міста. Доцільність вкладати кошти в матеріали, які слугуватимуть менш ніж півроку, є, переконує Федір Лесик. Адже це дозволяє запобігти руйнуванню основи дорожнього полотна. Закриті «холодним асфальтом» вибоїни, не дають можливості опадам потрапляти під тверде покриття дороги. Таким чином навесні на ремонт автошляхів витрачається менше коштів, оскільки не потрібно відновлювати основу.

Стан доріг, з яким вступає місто в зимовий період, вже оглянули і проаналізували спеціалісти. В жовтні поточного року була створена спеціальна комісія. До її складу входять співробітники ДАІ, управлінь комунального господарства та благоустрою, а також енергетики, транспорту та зв\'язку міської ради. В третій декаді жовтня комісія обстежила дорожнє покриття в усіх районах міста. Всі недоліки зафіксовано і складено акти огляду. До 15 листопада всі відповідні служби повинні вжити заходи щодо усунення недоліків на дорогах.


Переглядів: 3028
Поширень: 0