Вінницькі трамвайні зупинки по Хмельницькому шосе поступово будуть ставати більш зручними для людей з вадами зору. В цьому році розпочинається їхня реконструкція, під час якої використовується тактильна плитка, яка допомагає краще орієнтуватись в просторі вінничанам з вадами зору. Перші зміни вже відбулись на зупинці біля «Книжки». Пізніше тут планується зробити навіс, який буде захищати від опадів.

Міська програма «Вінниця – місто, зручне для всіх» поступово дає свої результати. З кожним роком обласний центр стає все більш адаптований під людей з обмеженими фізичними можливостями. Тротуари облаштовуються пандусами, у школах будують ліфти для школярів на візках, на дитячих майданчиках облаштовують спеціальні пісочниці для малят з особливими потребами тощо.

Адаптується для зручності усіх городян й муніципальний транспорт, на його зупинках наносять спеціальну розмітку з позначкою для людей з інвалідністю. А нещодавно у Вінниці на трамвайній зупинці «Першотравнева» розпочали облаштовувати тактильну плитку для людей з вадами зору.

У Вінниці зупинки громадського транспорту почали облаштовувати тактильною плиткою для людей з вадами зору

«Ця плитка має жовтий колір. Завдяки випуклим смужкам люди зі слабким зором можуть зрозуміти напрямок руху, а рельєфна плитка вздовж дороги попереджатиме про небезпеку. Також тут окреслено плиткою жовтого кольору місце з якого людям на візках буде найбільш зручно потрапити в громадський транспорт», – каже в.о. начальника відділу технічного нагляду департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Андрій Дмитриєнко.

У Вінниці така тактильна плитка облаштовується на зупинках громадського транспорту вперше. Планується, що адаптація зупинок до потреб людей з вадами зору проводитиметься й надалі.

Фото з сайту Urban.vn.ua



Переглядів: 7037
Поширень: 0