Працівники управління захисту економіки Національної поліції затримали 45-річного посадовця у службовому кабінеті. Він отримав 25 тисяч гривень за працевлаштування чоловіка до державної установи.

До правоохоронців звернувся чоловік, який повідомив, що один із керівників відділу ГУ ДСНС України у Вінницькій області пообіцяв "вирішити питання" працевлаштування на його користь, однак лише у разі отримання грошової винагороди.

За даним фактом слідчим відділом було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Начальника одного з підрозділів обласного управління ДСНС затримали із хабарем у 25 тис. грн.

Працівники управління спільно з працівниками УСБУ України у Вінницькій області при процесуальному керівництві працівників прокуратури затримали чиновника в його службовому кабінеті. За працевлаштування чоловіка до органів державної установи зловмисник отримав 25 тисяч гривень.

На даний час вирішується питання про затримання фігуранта в порядку ст. 208 КПК України та оголошення йому про підозру у вчиненні даного злочину.

Посадовцю може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.



Переглядів: 4194
Поширень: 0