Після розгляду питань порядку денного установчої сесії нового 7-го скликання слова попросили учасники АТО. Вони привітали Сергія Моргунова з обранням на посаду міського голови, а депутатів із обранням до міської ради, та звернулися до депутатського корпусу за допомогою у вирішенні проблем, які на сьогодні їх турбують.

«Зараз нам потрібна ваша допомога у лікуванні тих бійців, які цього потребують, потрібне ваше сприяння у виділенні земельних ділянок, виділенні коштів на освіту дітей загиблих, я сподіваюся, що ви допоможете у вирішенні цих питань. Адже якщо зараз ті, хто вернувся з війни, залишаться наодинці самі з собою, то буде лише ескалація проблем і незадоволення в майбутньому. Якщо ми допоможемо і підтримаємо цих людей зараз, то я впевнений, що в майбутньому ми матимемо величезний людський потенціал», - каже представник ГО «Брат за брата» Дмитро Дуров.

Сергій Моргунов зауважив, що сильна територіальна громада – це є перший з пріоритетів Стратегії «Вінниця-2020» і враховуючи ситуацію, яка сьогодні склалася в Україні та війну на Сході, підтримка учасників АТО є чи не найважливішим напрямком, яким потрібно продовжувати займатися: «Ми всі налаштовані на те, щоб підтримка учасників АТО була на належному рівні в рамках можливостей і повноважень Вінницької міської ради. Тому можете бути впевненими – ми будемо співпрацювати і завжди знаходити спільну мову».

Командир взводу 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» Вільгельм Кроїц подякував міській раді та волонтерам за постійну допомогу та попросив організувати зустріч міського голови з учасниками АТО для обговорення нагальних проблем АТОвців, які на сьогодні потребують вирішення.

Сергій Моргунов запевнив, що така зустріч відбудеться вже наступного тижня.

Учасник АТО Сергій Шинкаренко вийшов з проханням повпливати на Вінницький військово-медичний клінічний центр. За його словами бійців, які знаходяться на лікуванні в госпіталі, направляють на обстеження за власний рахунок у приватні структури, хоча медзаклад має власну діагностичну апаратуру. Заступник міського голови з гуманітарного напрямку Андрій Рева відзначив, що в Муніципальному діагностичному центрі вінничанам-учасникам АТО діагностику проводять безкоштовно. Військовий госпіталь не підпорядкований органам місцевого самоврядування, він підпорядковується Міністерству оборони України, але Сергій Моргунов зауважив, що все зробить для того, щоб знайти з ними спільну мову та налагодити роботу.



Переглядів: 3229
Поширень: 0