У Єдиній системі місцевих петицій з'явилась перша електронна петиція, яка набрала необхідну кількість голосів. Це петиція щодо будівництва школи в мікрорайоні "Поділля" на 1200 дітей із стадіоном.

З 20 листопада, відколи стартував збір підписів, на даний час вже зібрано 354 підписи вінничан замість необхідних 250. Автором даного звернення є депутат міської ради Андрій Очеретний. Наразі петиція знаходиться на розгляді.

На даний час вінничани надіслали близько 40 петицій. Вони стосуються і транспортних питань (продовження маршрутів, влаштування зупинок тощо), питань благоустрою міста (зелені насадження, дитячі майданчики  та ін.), екології (встановлення додаткових боксів для збору використаних батарейок та ламп, проведення суботників) та інших питань.

Нагадаємо, розгляд петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду. Якщо вирішення питань піднятих у тексті петиції вимагають скликання сесії міської ради або розгляду на засіданні виконавчого комітету міської ради – відповідний проект рішення готується виконавчим органом міської ради або установами міста відповідно до компетенції.

Після розгляду петиції на засіданні виконавчого комітету міської ради або сесії міської ради у термін, що не перевищує десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду, на офіційному веб-сайті міської ради оприлюднюється оголошення щодо її підтримки або не підтримки.

Відповідь на петицію, підготовлену виконавчим органом міської ради (відповідальним виконавцем), оприлюднюється на офіційному веб-сайті міської ради та надсилається на електронну адресу автору (ініціатору) не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду.

Як ми повідомляли раніше, на офіційному сайті Вінницької міської ради з’явився сервіс, через який вінничани можуть надсилати електронні петиції керівництву міста. Відповідний розділ розміщений на сторінці «Звернення вінничан»



Переглядів: 4949
Поширень: 0