Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків одним із підприємств нафтотрейдером м. Вінниці на суму майже 17 млн грн, досудове розслідування якого проводиться слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у області.

Так, службовці підприємства при проведенні фінансово-господарської діяльності за період з 13.04.2012 по 31.12.2014 з підприємствами з ознаками фіктивності та ризикової категорії, в порушення вимог Податкового кодексу України, ухилились від сплати податку на прибуток в сумі 9 858 435 грн та податок на додану вартість в сумі 6 930 592 грн, а всього на суму 16 789 027 грн, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

При розгляді позову підприємства до Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, Вінницький окружний адміністративний суд у задоволенні позову відмовив повністю, чим підтвердив законність висновків податкового органу.

Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі дії.



Переглядів: 2092
Поширень: 0