Школа №25 – це перший навчальний заклад, де виконано повний комплекс заходів з енергозбереження: заміна вікон, утеплення даху та стін приміщення. На минулому тижні завершився останній етап проекту по термореновації закладу – утеплення фасаду.

Капітальний ремонт приміщення школи №25 з запровадженням енергозберігаючих технологій розпочався минулого року із заміни старих вікон. Тоді за грантові кошти проекту ЮНЕП (108 тисяч доларів) було встановлено 383 нових металопластикових вікна.

В цьому році модернізація продовжилась. В першому півріччі утеплено та відремонтовано покрівлю площею 2,5 тис. м2. Утеплення проводилось за допомогою шару мінеральної вати товщиною 10 см, далі виконано цементну стяжку і покрито 3-ма шарами руберойду.

Наступним етапом стало утеплення фасаду приміщення площею 3750 м². Його виконано 10-сантиметровим шаром мінеральної вати, який покрито армуючим клеєм та декоративною штукатуркою «Короїд». 90% вартості реконструкції фасаду профінансував Фонд регіонального розвитку.

На сьогоднішній день в школі №25 навчаються діти від 1 до 4 класу. В це приміщення у 2013 році після реорганізації «переїхали» початкові класи школи-гімназії №1.



Переглядів: 2425
Поширень: 0