Сьогодні, 29 грудня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та голова обласної Ради Анатолій Олійник завітали до Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, що у місті Вінниця.

Очільники області відвідали поранених під час АТО бійців, які нині проходять тут лікування й реабілітацію, та привітали військовослужбовців з наступаючими новорічно-різдвяними святами.

«Якщо ми хочемо побачити медичне чудо – потрібно приїхати сюди, у військовий госпіталь, і подивитись на ту велику роботу, яку проводять наші військові хірурги, щоб і врятувати життя, і повернути до життя поранених бійців, - прокоментував свій візит до військово-медичного центру голова облдержадміністрації Валерій Коровій. - Ми повинні все зробити для того, щоб ті герої, які віддають сьогодні своє життя, своє здоров’я, були соціально захищені. А найголовніше – маємо докласти усіх зусиль, аби повернути їх до нормального життя».

Поранених бійців, які лікуються у Вінниці, сьогодні привітали з наступаючими святами

Керівник ОДА також відзначив, що в Україні відбулися зміни, в тому числі у питаннях оборони й безпеки держави, і військові хірурги, військовослужбовці – саме ті люди, які на власних плечах несли випробування цього часу.

За словами начальника Вінницького військово-медичного клінічного центру Центрального регіону Сергія Петрука, на сьогодні в медичному закладі перебувають 137 учасників АТО. Загалом же за весь період проведення антитерористичної операції тут стаціонарно проліковано 2 944 захисники України. Медикаментами, відзначив Сергій Петрук, центр цілком забезпечений, основною ж проблемою на сьогодні залишається нестача місць. Тож у планах – відкриття ще одного лікувального корпусу.



Переглядів: 2910
Поширень: 0