Найбільш актуальними залишаються звернення у сферах земельних правовідносин, призначення та перегляд розміру пенсій, надання матеріальної допомоги, неналежного здійснення повноважень працівниками комунальної сфери, органами виконавчої служби, виплати заробітної плати тощо. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Жодне звернення, яке надійшло до органів прокуратури Вінниччини, не залишилось поза увагою. Зокрема, впродовж 2015 року до органів прокуратури Вінницької області надійшло 13658 звернень. При цьому позбавлення органів прокуратури функції нагляду за додержанням і застосуванням законів не вплинуло на кількісні показники надходжень звернень і позбавлення органів прокуратури функції нагляду за додержанням і застосуванням законів.

Неналежне реагування органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на порушення конституційних прав і свобод, а подекуди – їх бездіяльність, пов’язана, зокрема, з дублюванням функцій, зумовлює надходження повторних звернень в органи прокуратури.

Загалом за належністю до органів, уповноважених розглядати по суті порушені у зверненнях питання і які не належать до повноважень органів прокуратури надіслано 3942 звернення або кожне третє із розглянутих, що складає 29%.

Значна увага прокурорами приділяється питанням особистого прийому громадян. Так, на особистому прийомі прийнято 7251 громадян, особисто керівниками підпорядкованих прокуратур 1715 осіб. Крім цього, керівництвом прокуратури області щомісячно здійснюється прийоми громадян за місцем праці та проживання.



Переглядів: 2035
Поширень: 0