Епідпорогу по захворюваності на ГРВІ та грипу у Вінниці не досягнуто, але за словами медиків перебіг хвороби у тих, хто захворів, дуже важкий та дає багато ускладнень. Тому міська комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення не наражати дітей на додаткову небезпеку та не відновлювати навчання у школах ще до 29 січня включно.

Незважаючи на те, що канікули у вінницьких школах подовжено вже на два тижні, ситуація щодо захворюваності у місті на ГРВІ та грип залишається напруженою. Значну частку захворілих складають діти.

За даними департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради, протягом поточного тижня (із минулої п’ятниці) з приводу захворюваності на грип та ГРВі до лікувальних закладів міста звернулось 3272 пацієнти, з них 1504 дитини, що становить 46%. Приріст захворюваності порівняно з минулим тижнем складає 9%, спостерігається зростання кількості викликів до хворих на ГРВІ та грип на 8%. За останні сім днів  госпіталізовано 101 хворих, з них 57 дітей.

«Сьогодні на лікуванні з грипом, ГРВІ та їх ускладненнями перебуває 28 дорослих, з них – 18 вірусних пневмоній, причому 8 з яких з важким перебігом, - розповідає в. о. директора департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Світлана Стефанкова. -  Щодо захворюваності дітей, то на сьогодні у міській лікарні «Центр матері та дитини» на лікуванні перебуває 34 дитини з вірусно-бактеріальними пневмоніями та 41 дитина з ГРВІ. Такий рівень захворюваність характерний для даного періоду та не перевищує рівень останніх п’ять років». За словами начальника Вінницького міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Ірини Односталко, епідпорогу у Вінниці від початку епідеміологічного сезону не досягалося, але перебіг хвороб дуже важкий з швидкими ускладненнями. На сьогодні у місті зареєстровано вже чотири летальних випадки від вірусних пневмоній у дорослих, у всіх вірусологічно підтверджений вірус грипу В. Також померла і одна дитина, яка мала важку супутню хворобу. Враховуючи швидкість поширення хвороби Ірина Односталко запропоновувала – рекомендувати введення масочного режиму у громадських місцях Вінниці.

Цю інформацію було озвучено на сьогоднішній міській комісії з надзвичайних ситуацій. Враховуючи ризик поширення хвороби, якщо діти повернуться з канікул до навчання, комісією було прийнято рішення не поновлювати його ще тиждень. В той же час, голова комісії Ігор Корольчук, дав доручення директору департаменту освіти Володимиру Буняку провести інформативну роботу з учителями та по можливості проводити дистанційне навчання. Щодо проходження навчального процесу після канікул, то Володимир Буняк відзначив, що скорочення програми не відбуватиметься: по кожному предмету є години повторення, за рахунок них діти і наздоганятимуть програму.



Переглядів: 4801
Поширень: 0