Робота органів внутрішніх справ у цьому напрямку на даний час є дуже актуальною у зв’язку з тим, що на території області проходить полювання на пернату, парнокопитну та пушну дичину. Про це та інше розповідав на прес-конференції начальник сектору дозвільної системи УГБ ГУМВС Ігор Ковалик. Журналісти під час зустрічі дізналися зокрема про те, що станом на 1 листопада на обліку ОВС у Вінницькій області перебуває 77 об’єктів дозвільної системи, на яких зберігається та використовується 1294 одиниць зброї, 4 склади вибухових матеріалів. У Вінниці також існує один пункт по виготовленню простих ВМ, на яких зберігається і використовується понад 66 тонн вибухових речовин, близько 45 тисяч електродетонаторів та більше 72 тис. погонних метрів детонуючого і вогнепровідного шнура. Крім того, на обліку перебуває 29771 власників мисливської вогнепальної зброї та спецзасобів, які в особистому користуванні мають 25544 одиниць гладкоствольної зброї, 1789 одиниць нарізної і комбінованої зброї, 3952 одиниці газової зброї та 4842 пристроїв для відстрілу гумових куль.

На Вінниччині завершився черговий місячник добровільної здачі зброї

За словами Ігоря Ковалика, протягом останніх 2 місяців спільно з природоохоронними органми області створено та функціонують 1 обласна та 30 районних рейдових бригад, а на період відкриття сезону кількість бригад було збільшено в три рази. Саме таким рейдовими групами у цьому сезоні виявлено 2 факти браконьєрства (у Жмеринському та Хмільницькому районах), 122 порушень правил полювання та 14 порушень правил перевезення, використання зброї.

На Вінниччині завершився черговий місячник добровільної здачі зброї

У мисливців вилучено 47 одиниць зброї, в тому числі 5 одиниць зброї, яка зберігалась і використовувалась незаконно. Наприклад, 28 жовтня в лісовому масиві поблизу с. Кирилівка Хмільницького району було затримано 36-річного жителя смт. Томашпіль, який з незареєстрованої рушниці добув дикого кабана вагою близько 50 кг. За даним фактом порушено кримінальну справу.

- Вжиті під час місячника заходи, - розповідає Ігор Ковалик, - сприяли тому, що до органів внутрішніх справ населенням добровільно здано 146 одиниць вогнепальної зброї, у тому числі 9 – нарізної, 128 – гладкоствольної, 5 – саморобної та 5 – холодної зброї. Крім того, здано 33 одиниць спецзасобів (газові пістолети та револьвери), а також 687 штук різних боєприпасів. З зданої зброї 55 одиниць було зареєстровано на громадян.

На Вінниччині завершився черговий місячник добровільної здачі зброї

Правооронці Вінниччини звертаються до власників зброї, які не пройшли перереєстрацію зброї, з проханням негайно з’явитися з цим у територіальні органи внутрішніх справ по місцю проживання, або якщо змінили місце проживання, а про це міліцію не повідомили. Це дає можливість не приймати до порушників суворих заходів, пов’язаних з вилученням зброї та анулювання дозволів на їх зберігання, носіння. Прикладом є за останні 20 листопада, коли було притягнуто до адмінвідповідальності за порушення правил дозвільної системи 98 власників зброї, а 8 дозволи на зберігання зброї - анульовано.


Переглядів: 7128
Поширень: 0