Сім квартир, придбаних за державні кошти та переданих в комунальну власність Вінниці для родин загиблих учасників АТО, будуть оформлятися у власність цих сімей коштом міського бюджету. Таке розпорядження дав міський голова Сергій Моргунов під час останнього виконкому міської ради.

На минулому тижні рішенням виконкому міської ради у комунальну власність прийнято сім квартир, які були придбані за державний кошт для родин загиблих на Сході вінничан. Дані квартири були передані Департаментом цивільного захисту Вінницької облдержадміністрації, який був розпорядником бюджетних коштів. Придбання житла для АТОвців та їх родин передбачається спеціальною процедурою.

За словами заступника директора департаменту житлового господарства міської ради Романа Фурмана, першочергово держава ставить завдання забезпечити житлом родини загиблих в АТО та інвалідів війни, які приймали безпосередню участь а антитерористичній операції. Після видачі ордерів на ці сім квартир на квартирному обліку при виконкомі міської ради ще залишиться одна родина загиблого в АТО, яка тільки нещодавно стала на чергу, а також – один інвалід війни. Для них квартири уже також придбані, але поки що не передані до комунальної власності. Крім того, на квартирній черзі наразі перебувають ще 146 учасників бойових дій в АТО.

На придбання кожної з квартир родинам загиблих, державою торік було виділено лімітовану суму, тому пошук житла з відповідною ціною та перемовини із забудовниками зайняли певний час. Всі сім квартир було придбано у новому мікрорайоні «Академічний».

Найближчим часом виконкомом міської ради буде розглянуто питання про видачу ордерів на заселення квартир. Після їх отримання громадяни зможуть реєструватися (прописуватися), а також оформляти право власності на житло. Міський голова Сергій Моргунов доручив відповідним департаментам забезпечити оформлення документів на житло за рахунок коштів міського бюджету. «Це сім’ї загиблих учасників АТО. Тому вважаю, що буде правильно за рахунок міського бюджету передбачити кошти щодо відшкодування плати на оформлення цих квартир», - зазначив міський голова.

Нагадаємо, що влітку минулого року міською владою було виділено 18 земельних ділянок у власність сім’ям вінничан, які загинули на Донбасі під час АТО. Тоді міська рада також прийняла рішення усі витрати по оформленню документів для цих родин компенсувати за рахунок коштів міського бюджету.



Переглядів: 2757
Поширень: 0