Прокуратурою Вінницької області до Господарського суду Вінницької області подано позов в інтересах Департаменту охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації, Вінницької обласної ради та Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні з вимогою стягнути з одного з суб’єктів господарювання Вінниччини заборгованість за спожиту електричну енергію на суму 340 тис гривень.

Установлено, що між Вінницькою обласною дитячою клінічною лікарнею та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір оренди нерухомого майна - площею 150 м2 та договір про оплату комунальних послуг і охорону орендованого приміщення.

Відповідно до ст. 525, 526 Цивільного кодексу України та ст. 193 Господарського кодексу України зобов'язання повинні виконуватись належним чином відповідно до вимог закону, умов договору.

Однак, товариство кошти за спожиту електроенергію своєчасно не сплачувало, внаслідок чого утворилась заборгованість за 2012-2013 роки у розмірі 340 тис гривень. Зазначені кошти Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня перерахувала енергопостачальній компанії, однак їх не було відшкодовано орендарем.

Згідно зі ст. 691 Бюджетного кодексу України до надходжень спеціального фонду місцевих бюджетів належать власні надходження бюджетних установ, що утримуються за рахунок відповідного місцевого бюджету .



Переглядів: 2386
Поширень: 0