Лідію Миколаївну Шкарапуту і її брата, хворого на шизофренію, хочуть виселити із гуртожитку на Гліба Успенського №57. Жінка бідкається, що у кімнаті під номером №11 вони прожили 32 роки і йти їм нікуди. Зі слів Лідії Миколаївни, у гуртожиток вона разом зі своїм чоловіком заселилась у 1983 році, фактично із самого початку заселення. А судова тяганина із виселенням родини із кімнати розпочалася ще у 2007 році.

- Раніше наш гуртожиток належав до "Водоканалу", згодом перейшов до міської ради. І тепер ОСББ звернувся до виконкому міської ради і ті подали на нас до суду. Виконком хоче нас виселити, кажуть - ми не законно тут живемо. У 2007-му на нас подав до суду "Водоканал". А розпочалося все з того, що документи на житло загубилися і при їх відновленні сталася плутанина. З’ясувалося, що ми живемо в кімнаті не №11, а №12, - розповідає Лідія Шкарапута. - Поруч з’явився новий сусід, який від нас відгородився, зробив собі вихід на вулицю, облаштував дворик і почепив на хвіртці №11. Як так сталося, що у нього і у нас однакові номери, ми не розуміємо, бо все життя прожили в одній і тій же кімнаті.

Пані Лідія з братом досі живуть у тій же кімнаті. Але уже вісім років, як вони у ній не прописані. Також через судову тяганину житло приватизувати не вдалося. У 2013 році виселяти їх приходила виконавча служба, та не мали рішення суду.

Вінничанку разом із хворим на шизофренію братом виселяють із гуртожитку

- У мого брата - шизофренія, і за законом його не мають права виселяти із квартири. У рішення суду його не включили. А у виконавчій службі мені сказали, що брата я маю забирати з собою, бо він не дієздатний, - бідкається жінка. - Була на прийомі у Моргунова і він мені сказав, що житло залишає за нами. А суд мене виселяє.

Ситуація, яка склалася у вінничанки Лідії Шкарапути, досить заплутана. Керівник всеукраїнської громадської організації інвалідів "ЮЗЕР" Руслан Імереллі радить жінці знайти і найняти хорошого адвоката, який би спеціалізувався на житлових питаннях. Каже, тоді можна поборотися за житло. Одна жінка ніде не працює - оформлена по догляду за недієздатним братом. Коштів на адвоката у неї не має.

- Усі початкові документи, де було чітко прописано, хто де живе - зникли. Відновили тільки деякі. Але разом із цією жінкою проживає недієздатний брат, який за рішенням суду має проживати із нею. Крім того, жінка на сьогоднішній день платить за цю квартиру гроші. Тож треба знайти хорошого адвоката, - каже Руслан Імереллі.

З приводу цього виселення «Місто» намагалося отримати коментарі і в ОСББ, і у міській раді. Один із заступників міського голови сказав, що справа не в його компетенції, а з керівництвом ОСББ з’язатися так і не вдалося.



Переглядів: 3221
Поширень: 0