23 лютого на гідрогенізаційному заводі ПАТ Вінницький олійножировий комбінат у м. Вінниця на Немирівському шосе, 26, було проведено практичне заняття з особовим складом чергових караулів гарнізону м. Вінниці з ліквідації умовної надзвичайної ситуації.

За легендою навчань, внаслідок порушення технологічного процесу на гідрозаводі виникла розгерметизація ємкості з олією та загоряння відпрацьованих фільтрів на першому поверсі площею 130 кв.м. Утворилася загроза можливого витоку газоподібного аміаку.

Пожежу помітив черговий охоронник комбінату, який негайно сповістив про займання у службу порятунку «101». Повідомлення в оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС надійшло через 5 хвилин з моменту виникнення пожежі.

До місця надзвичайної події негайно прибули чергові караули ДПРЧ- 1,2,3,4,5 та 24-ДЧСПТ м.Вінниці. Ліквідація пожежі була проведено 4 ланками газодимозахисної служби.

Вінницькі рятувальники сьогодні гасили умовну пожежу на олійножировому комбінаті

«З поставленим завданням черговий персонал об’єкта і особовий склад рятувальних підрозділів справився на оцінку «добре», – зазначив начальник управління організації реагування на НС та цивільного захисту полковник служби цивільного захисту Євген Василевський.

Умовну надзвичайну подію ліквідовано у стислі терміни й без порушень особовим складом вимог охорони праці.

Для ліквідації даної пожежі залучався 41 чоловік особового складу та 9 одиниць техніки.



Переглядів: 2964
Поширень: 0