Вчора у Вінниці відбулася перша зустріч групи взаємодопомоги для учасників АТО, які організовує підрозділ «Соціальна підтримка учасників АТО та членів їх сімей», що функціонує у ВМЦСССДМ. Особливістю таких зустрічей є те, що її учасники отримують допомогу більше безпосередньо один від одного. Долучитися до такого спілкування можуть всі бажаючі учасники АТО. Записатися до групи та отримати всю необхідну інформацію можна за телефоном 35-60-64.

Спеціалізоване формування «Соціальна підтримка учасників АТО та членів їх сімей», що функціонує у Вінницькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовує групи взаємодопомоги для учасників АТО. Ці групи є відкритими, тобто приєднатися можна до будь-якої зустрічі без зобов’язань по відвідуванню подальших зустрічей.

«Основними правилами роботи групи є конфіденційність, взаємна повага, право голосу і право мовчання, неприйняття будь-якого прояву насильства чи нав’язування чужої думки. Особливістю даних зустрічей є те, що психологічну допомогу та підтримку учасники групи отримують більше не від психолога – тренера групи, а безпосередньо від інших учасників групи. Тим самим, допомагаючи іншому допомагають собі», – зазначає тренер групи головний спеціаліст ВМЦСССДМ Дмитро Калита.

16 березня відбулася перша зустріч. Загалом же зустрічі групи взаємодопомоги проводитимуться двічі на місяць, долучитися до них запрошують всіх бажаючих учасників АТО. Попередній запис здійснюється за телефоном 35-60-64.



Переглядів: 2358
Поширень: 0