Вінничанці 18-річній Марія Вичікова перед весіллям діагностували лейкоз. Дівчина наразі проходить курс хіміотерапії. Потребує пересадки кісткового мозку, на операцію потрібно зібрати 105 тисяч євро.

Зараз дівчина у важкому стані, у неї гострий лейкоз. Терміново потрібна кров І (+), а саме тромбоцити. На пересадку кісткового мозку, родині треба зібрати 105 тис. євро.

"Кожен день потрібно по кілька донорів. В середньому з 10 чоловік, лише хтось один підходить. В донорській крові показник тромбоцитів має бути не нижче ніж 230," - про це Gazeta.ua розповіла подруга Олеся Медовщук, яка займається пошуком донорів та коштів.

Зараз Марія знаходиться у гематологічному відділенні Вінницької обласної клінічної лікарні ім. Пирогова.

"Готувались до весілля. В кінці осені планували одружитися. Максим, наречений Маші, в Новорічну ніч освідчився. Два місяці тому Маша почала часто хворіти. Спочатку гнили ясна, поставили дренаж, ніяк не гоїлось. З'являлись синці в тому місці де торкнулась. Коли почала непритомніти - здала аналізи. Вже з наступного дня вводять тромбоцити, які беруть з донорської крові І (+). Кров потрібна щоденно. 30 жовтня лікарі поставили діагноз гострий лейкоз".

Марія проходить курс хіміотерапії. Їй потрібна пересадка кісткового мозку.

"Знайшли клініку в Білорусі, де можуть вилікувати Машу. На операцію потрібно 105 тисяч євро. Таких грошей в батьків немає. Допоможіть нашій Марії одужати".

Марія Вичікова студентка Вінницького кооперативного технікуму. Навчається на відділені правознавство. Мріє стати юристом.

Реквізити для допомоги:

Картка ПриватБанк № 5168 7572 5861 1203 Медовщук Олеся Володимирівна.

Телефон матері 093 024 10 52 Вичікова Тетяна Василівна.



Переглядів: 4279
Поширень: 0