Працівники комунальних підприємств проводять щорічну профілактичну очистку зливової каналізації та русел малих річок. Наразі вони вже вивезли вісім вантажівок сміття, що зібралося за зимовий період. На жаль, більша частина його – це пластикові пляшки та побутове сміття, які вінничани продовжують викидати у водойми.

Загалом у Вінниці функціонує 36 кілометрів зливової каналізації. Щоб вода встигала сходити у колодязі та не виникало підтоплень, комунальні служби міста постійно проводять очистку цих мереж. Обстеження систем зливової каналізації проводиться по графіку. У випадку, коли колодязь забивається, його негайно очищають. Крім того, щороку проводиться профілактична очистка цих об’єктів.

Цього року під час профілактичної очистки було прочищено 40 оглядових колодязів та 243 зливоприймальні решітки. Також представники комунальники очистили сім з половиною кілометрів русел малих річок.

«Крім болота, яке понаносилася із дощовою водою, працівники вигортали сміття, яке накидали самі мешканці. Досить часто засмічують водойми мешканці будинків, які розташовані біля річок. А це пластикові пляшки, побутове та будівельне сміття, автомобільні шини, корчі, величезні колоди. Загалом з початку року під час очистки було вивезено вісім вантажівок сміття. Тож ми звертаємося до вінничан, щоб вони бережливо ставилися до природи, яка їх оточує», – зазначив начальник відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський.



Переглядів: 2625
Поширень: 0