У 2016 році нові каруселі та гойдалки з’являться на територіях десяти дошкільних закладів міста. Качелі-пружинки, балансири та інші ігрові елементи у цьому році заплановано встановити у ДНЗ №№ 2, 9, 10, 13, 18, 24, 28, 34, 43 та 47. Насамперед оновлюються ті майданчики, які є найбільш застарілими, адже дуже важливо, щоб у садках дітям було комфортно і зручно гратися та відпочивати

З кожним роком у Вінниці збільшується кількість дитячих майданчиків та мультикомплексів, де можуть відпочивати та займатися фізкультурою як маленькі вінничани, так і дорослі. Під час формування бюджету на 2015 рік тоді ще в.о. міського голови, а нині міський голова Сергій Моргунов вніс пропозицію створити програму щодо оновлення ігрових майданчиків у дитячих садочках. Пропозицію було підтримано і торік нові каруселі з’явилися у п’яти дитячих садочках міста (на територіях ДНЗ №№2,9,10,13 та 34).

«Ігрові майданчики оновлюються насамперед у тих закладах, які цього потребують першочергово. Там, де обладнання встановлене ще за радянських часів, і є найбільш застарілим. Загалом до 2020 року ми передбачаємо оновити дитячі майданчики у 27 закладах. У 2015 році вже оновили ігрові майданчики у п’яти садочках, у цьому році плануємо вже у десяти», – каже директор департаменту освіти міської ради Володимир Буняк.

Тож, на цей рік планується встановити нові каруселі на територіях ДНЗ №№ 2, 9, 10, 13, 18, 24, 28, 34, 43 та 47. Загалом визначено вісім видів ігрових елементів, якими можуть поповнюватися садочки. А вже які з них з’являться на території того чи іншого закладу – вирішують працівники садочку в залежності від вподобань дітей.

Володимир Буняк додає, що цей перелік і обсяги робіт ще не остаточні, вартість обладнання залежить від курсу національної валюти, тому плани можуть корегуватися.



Переглядів: 2917
Поширень: 0