Прикриваючись проведенням антитерористичної операції двійко шахраїв заволодівали майном вінничан, ошукавши таким чином принаймні чотирьох жителів.

Так, перебуваючи по вул. Островського в м. Вінниці, підозрювані зустріли незнайомого їм раніше чоловіка, в руках якого знаходилась сумка з ноутбуком.

Реалізовуючи свій злочинний умисел вони повідомили про те, що вони приїхали з «Донбасу», де проводиться антитерористична операція, перевіряють осіб на причетність до сепаратизму, та попросили дати їм перевірити ноутбук на наявність заборонених програм. Після того як жертва злочину передав ноутбук, шахраї з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, одразу здавши його до ломбарду.

По вул. Гагаріна побачили раніше незнайомого їм хлопця та повідомили, що вони приїхали з «Донбасу», де проводиться антитерористична операція, та з телефону, яким він користується, здійснюється розповсюдження сепаратистських програм в мережі «Інтернет». Заперечуючи це, вінничанин добровільно передав свій мобільний телефон зловмисникам. Здійснюючи телефонний дзвінок, один із шахраїв відійшов в сторону, в той час як інший відволікав жертву, далі повідомив що  час йти  з місця вчинення кримінального правопорушення і зник, в подальшому зустрівшись зі своїм подільником та здавши викрадене майно до ломбарду. Використовуючи аналогічну схему, шахраї заволоділи мобільними телефонами ще двох вінничан, обманюючи їх на зупинках громадського транспорту.

За даними фактами Вінницьким відділом поліції внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України – шахрайство.

Під час проведення досудового слідства установлено, що кримінальні правопорушення вчиняли двоє мешканців Вінницької області, які раніше були неодноразово засуджені за шахрайства та грабежі.

Вінницькою місцевою прокуратурою кримінальне провадження направлено до Вінницького міського суду, яким  злочинців визнано винними та призначено покарання по 4 роки 2 місяці позбавлення волі.



Переглядів: 3459
Поширень: 0