Під час проведення місячника добровільної здачі зброї 27 громадян було звільнено від притягнення до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю. Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника поліції Вінниччини Руслан Мороз.

Впродовж минулого місяця усі мешканці Вінниччини на законних підставах могли здати незареєстровану зброю до поліції та уникнути кримінальної відповідальності.

Протягом березня до відділень поліції громадяни добровільно здали 112 одиниць зброї, серед якої 69 одиниць гладкоствольної, 2 одиниці нарізної армійських зразків, 9-мисливської нарізної та 4 одиниці холодної. Крім цього, здано 14 одиниць газової зброї, 167 боєприпасів різного калібру, 13 снарядів та 3 міни часів Великої Вітчизняної війни.

За минулий місяць вінничани добровільно здали 112 одиниць зброї

Як розповів заступник начальника ГУНП Руслан Мороз, здана зброя вже пройшла всі необхідні експертизи, які підтвердили, що вона не була задіяна в жодних кримінальних правопорушеннях та незаконних діях. Тож частина зброї буде передана для перереєстрації, а іншу – знищать у встановленому законом порядку.

Начальник відділу дозвільної системи управління превентивної діяльності поліції Вінниччини Олег Кучер розповів присутнім про особливості узаконення добровільно зданої зброї та необхідні для цього документи.

За минулий місяць вінничани добровільно здали 112 одиниць зброї

Завдяки добровільному зверненню вінничан до міліції з метою здачі незареєстрованої зброї, 27 громадян було звільнено від притягнення до кримінальної відповідальності.



Переглядів: 2888
Поширень: 0