Про це повідомила директор обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олена Стоялова.

"У нас на 100% вивчено потреби учасників АТО в Мурованокуриловецькому, Хмільницькому, Чечельницькому, Ямпільському районах і в м. Ладижин. Тут соціальні працівники повністю відвідали родини всіх бійців. В 11-ти районах "соціальні паспорти" потреб бійців складено від 50% до 80%. Критичну кількість родин бійців АТО взято під соціальний супровід у Вінницькому, Жмеринському, Іллінецькому, Козятинському, Калинівському, Немирівському, Оратівському, Погребищенському, Тростянецькому районах і в м. Вінниця", - сказала Олена Стоялова.

За її словами, "соціальний паспорт" працівники Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді заповнюється тільки з виїздом на місце, а не просто десь при зустрічі з демобілізованим учасником АТО. Вписуються не лише особисті проблеми учасника АТО, але й членів його сім'ї. У "соціальних паспортах" визначено все: проблеми працевлаштування, житлові та земельні питання, оздоровлення дітей, влаштування дітей до закладів освіти, психологічна і правова допомога. А також різні конкретні речі, які можуть виникати в людини, яка повернулася із передової.

Також Олена Стоялова додала, що нині на першому місці серед проблем вінницьких учасників АТО - надання земельних ділянок. Зимою було проблемним питання забезпечення твердим паливом. Також важливою проблемою є надання психологічної підтримки. Так, 1200 бійців заявили про необхідність психологічної підтримки, зокрема, психологічної реабілітації.



Переглядів: 2653
Поширень: 0