У Вінниці близько 4 тисяч людей залишилися без гарячої води. Серед них і вінничанка Галина Миколаївна. Жінка мешкає у будинку на Келецькій, 106. Обурення додала відповідь працівника підприємства "Маяк", яке і постачає опалення і гарячу воду у її будинок. До теплопостачальника Галина Миколаївна подзвонила спитати, а що ж трапилось.

- Ви знаєте, що вони мені сказали! Пєрвоапрєльская шутка! Що ти хочеш, тітко, все відключено!!! - переповідає журналісту "Міста" ту розмову вінничанка. - Відключили без попередження, то хоч би повагу проявили. Дзвонила на "гарячу" урядову лінію, а мені сказали: розбирайтесь там зі своїм мером. Телефонувала на "гарячу лінію" у міську раду: сказали, що "Маяку" не дали ліміти. То за що я такі гроші за опалення і гарячу воду плачу!

До вимкнення опалення у таку погоду жінка нічого проти не має. Каже: нехай. А от гаряча вода… За словами Галини Миколаївни, у неї хвора мама і маленька онука. Тож від 1 квітня на підігрів води витратила, мабуть, усі лімітовані 6 кубів на плиту, бідкається вінничанка.

- І знаєте, що ще обурило? Що гарячої води уже кілька днів немає, а ніхто із місцевих журналістів так про це і не сказав. Напишіть про це, не мовчіть, - Галина Миколаївна налаштована по-бойовому.

Як з'ясувалось, із першого квітня на телефон "Цілодобової варти" із приводу відключення гарячої води звернулися близько 4 тисяч містян. "Місто" з'ясувало, що теплопостачальному підприємству "Маяк" не затвердили ліміти газу, тому і відбулось відключення гарячої води. У "Вінницягазі" нам пояснили, що такі "проблеми" у Вінниці тільки у "Маяка". Зрештою, це все, що вдалось добитись від газовиків. Отримати ж коментарі на підприємстві "Маяк" взагалі не вдалося (тож поділяємо обурення Галини Миколаївни. - Ред.).

Підприємство "Маяк" опалює і подає гарячу воду мешканцям частини мікрорайону "Вишенька". Утім, зважаючи на ситуацію, без гарячої води ризикують опинитися й мешканці інших районів Вінниці.

- Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів, НАК "Нафтогаз України" був визначений постачальником газу для теплопостачальних організацій на тепло і гарячу воду. На квітень НАК "Нафтогаз" не підтвердив обсяги природного газу для теплопостачальних організацій по централізованому опаленню і гарячому водопостачанню по ціні для населення. За тією інформацією, яку ми маємо, НАК "Нафтогаз" навідріз відмовляється їх переукладати, - прокоментував Григорій Пурдик, директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради. - Через відсутність лімітів ПАТ "Вінницягаз" розпочало відключати котельні. Така ситуація в усіх містах України. Поки що вона залишається невизначеною. Але ми, як і всі інші обласні центри, ведемо переговори із Урядом і "Нафтогазом".

Із 1 квітня обіцялось чергове подорожчання газу і називались такі цифри: із 2 тис. 900 грн. аж до 14 тис.грн. Саме із подорожчанням тепловики і керівники міст пов'язують незавердження "Нафтогазом" лімітів.

- Доки не вирішиться ситуація із вартістю газу, подачу гарячої води буде припинено, - зокрема, коментував відключення гарячої води у місті мер Рівного Володимир Хомко. - На сьогодні теплопостачальні підприємства планують мітинг під стінами Кабінету Міністрів. Адже уявіть тільки суму у 2900 гривень і у 14 тисяч гривень, яку доведеться сплачувати за газ.



Переглядів: 5255
Поширень: 0