На основній техніці, яка займається прибиранням міських вулиць протягом всього року, комунальне підприємство «Вінницьке шляхове управління» вже встановило GPS-навігацію. Наявність датчиків сприяє підвищенню дисципліни водіїв, а для підприємства – це ще й цілодобовий доступ до аналітичної інформації. В подальшому планується встановлення такого обладнання на техніку деяких інших комунальних підприємств, наприклад «ЕкоВін».

Наприкінці 2015 року на спецавтомашини «Глобус-Жилетте» та сміттєвози шляхового управління в тестовому режимі поставили кілька GPS-датчиків, які допомагають контролювати місцезнаходження техніки та підвищувати якість управління маршрутами руху. Тоді навігація себе виправдала. На одній з виїзних нарад у КП «Вінницьке шляхове управління» міський голова Сергій Моргунов поставив завдання продовжити роботу по встановленню датчиків на дорожній техніці.

«Наразі GPS-обладнання встановлено на всій основній техніці, яка щодня виходить прибирати міські дороги, площі як в літній, так і в зимовий період. Ця система дозволяє бачити, де знаходиться автомобіль, на яких вулицях здійснив прибирання та в який час там працював. Наявність таких датчиків сприяє підвищенню дисципліни водіїв та якості їх роботи. Крім того, для підприємства – це ще й доступ до аналітичної інформації та аналізу статистичних даних», – каже головний спеціаліст департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Віталій Черноус.

Для передачі інформації пристрій повинен перебувати в зоні дії базової станції оператора стільникового зв'язку та мати доступ до Інтернету.

В подальшому планується обладнати GPS-навігацією й спецавтомобілі деяких інших комунальних підприємств міста.



Переглядів: 2507
Поширень: 0