В Головному управлінні Національної поліції у Вінницькій області відбулась робоча зустріч зі спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з питань правоохоронної діяльності.

У зустрічі взяли участь заступники начальника ГУНП Сергій Кримчук та Роман Мушак, керівник Управління аналітичної діяльності поліції Олександр Король, заступник Управління патрульної поліції у м. Вінниці Олександр Суменок.

Представники місії Янош Маєр та Маріан Скарлатеску поцікавилися станом поточної криміногенної ситуації в області, протидії поліції незаконному обігу зброї, роботою нової патрульної поліції та перебігом реформи правоохоронного відомства.

Заступник керівника поліції Сергій Кримчук поінформував присутніх про те, що криміногенна ситуація в області є контрольованою та стабільною, як приклад - зменшилася кількість умисних вбивств з 12 до 4 у порівнянні з минулим роком, три з яких розкриті. Поліцейськими розкриті усі десять фактів умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі, зі смертю потерпілої особи.

Спостерігачі ОБСЄ у Вінниці знайомилися із роботою патрульних та реформою правоохоронного відомства

Сергій Кримчук підкреслив, що до підрозділів вінницької поліції надійшло 38 тисяч 386 заяв та повідомлень від громадян, майже на 36 % більше, ніж у минулому році. Це світчить, про суттєво зросла довіра населення до поліцейського відомства, завдяки проведенню реформ, роботи на вулицях нової патрульної поліції.

Заступник начальника Управління патрульної поліції Олександр Суменок додав, що патрульні поліцейські значно оперативніше стали реагувати на повідомлення вінничан. Завдячуючи оновленій службі «102», взаємодії з іншими підрозділами оперативного реагування поліції, час прибуття правоохоронців на місце події скоротився до 5 хвилин. Він підкреслив, що завдяки роботі поліцейських, як сервісної служби, орієнтованої на захист і допомогу громадянам, вони користуються підтримкою і довірою вінничан.

Спостерігачі ОБСЄ у Вінниці знайомилися із роботою патрульних та реформою правоохоронного відомства

Під час зустрічі йшлося і про актуальний напрямок діяльності поліції в умовах бойових дій на Сході України – протидія незаконному обігу зброї.

Заступник начальника ГУНП Руслан Мороз зазначив, що така робота перебуває на особливому контролі. Впродовж 3-х місяців було задокументовано 138 фактів незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою. Активізовано роботу з виявлення фактів надходження зброї з території проведення АТО. В поточному році задокументовано 9 таких злочинів.

Крім того, проводиться превентивна робота з населенням. В результаті мешканці області добровільно здали до органів поліції 112 одиниць зброї.

На завершення представників ОБСЄ ознайомили з ходом поліцейської реформи на Вінниччині, зокрема, йшлося про підготовчий етап атестації особового складу поліції.



Переглядів: 2808
Поширень: 0