21 квітня на вулиці Салтикова-Щедріна 19-річна дівчина намагалася викликати таксі по мобільному телефону, щоб доїхати додому. Оскільки не змогла додзвонитися у жодну з відомих їй служб, вирішила скористатися послугами таксиста, який якраз проїжджав поруч.

За словами самої дівчини, чоловік довіз її за вказаною адресою. Але потім запропонував випити разом кави на одній із заправок, на що вона дала згоду. По дорозі таксист пригостив свою пасажирку колою, випивши яку дівчина заснула. Прокинулась у невідомому їй будинку. Таксист почав погрожувати пістолетом та ножем, а потім згвалтував дівчину. Весь цей час до неї намагався додзвонитися колишній хлопець. Врешті гвалтівник наказав взяти слухавку і повідомити, що з нею все гаразд. Дівчина так і зробила, але натяками дала зрозуміти хлопцеві, що вона в невідомому місці і потребує допомоги. Хлопець викликав поліцейських, спільно з якими за допомогою GPS-мітки, яку потерпіла змогла встановити у своєму телефоні, з’ясували її місце знаходження.

Патрульні розшукали потрібний будинок, але на той час дівчина вже блукала прилеглими вулицями, тримаючи зв’язок з полісменами у телефонному режимі. Як пізніше з’ясували, втекти їй допомогла матір гвалтівника.

Підхопивши потерпілу на вулиці, патрульні також помітили підозрюваного чоловіка і кинулись його наздоганяти, але той втік до свого будинку і закрився зсередини. Поліцейські викликали слідчо-оперативну групу та ще один екіпаж підмоги.

Слідчо-оперативна група поліції разом з патрульними оточили будинок, аби зловмисник не втік. На місце події прибув і заступник начальника Вінницького відділу поліції Сергій Синявський, який вів перемовини із зловмисником та врешті вмовив його впустити всередину поліцейських. У зловмисника вилучили пістолет та інші речові докази.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.152 КК України (зґвалтування), ст.153 КК України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом). Такий злочин карається до п’яти років ув’язнення.

Підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Слідство клопотатиме перед судом про його арешт на період розслідування.



Переглядів: 4493
Поширень: 0