28 квітня, у переддень Великодніх свят, близько 40 дітей, серед яких вихованці дитячого будинку «Гніздечко», діти учасників АТО та школярі ЗОШ №25 виготовляли сувеніри  до свята Пасхи для  воїнів-захисників.  Акцію було організовано за  ініціативою Вінницької обласної наукової бібліотеки ім. К.А.Тімірязєва та за підтримки народного депутата-вінничанина Сергія Кудлаєнка. Активну участь у проведенні  майстер-класу  взяли представники БФ « Вітрила надії», що опікується дітьми  позбавленими батьківського піклування та класна керівниця 3-Є класу ЗОШ №25 пані Ляна Василівна.

Організатори ставлять на меті творчий розвиток малечі та корисне дозвілля. Цього разу школярів навчили створювати сувенірні шедеври  із застосуванням рідкісної техніки  купаж. Але головною ціллю є  опіка та  повноцінна інтеграція в  суспільне життя дітей-сиріт, малечі з малозабезпечених сімей, адже далеко не всі вони мають змогу  навчатись у дорого вартісних художніх студіях.

У Вінниці пройшла передсвяткова Великодня акція для дітей - сиріт

Великий і зручний зал бібліотеки для майстер-класу було запропоновано працівниками відділу економіки та новітньої науки. Подарунки та привітання воїнам-захисникам, виготовлені власноруч, діти відправлять до Великодніх свят у зону АТО.

«Гасло «Ти не один, надія завжди поруч» -  є відображенням головного завдання нашої організації. Ми прагнемо  закласти у  свідомість дітей-сиріт  розуміння того, що вони не одинокі  у  світі і завжди поруч є люди, відкриті до спілкування, розуміння та допомоги», - розповіла голова БФ «Вітрила надії» пані  Ольга.

У Вінниці пройшла передсвяткова Великодня акція для дітей - сиріт

«Працівниця  обласної бібліотеки ім.К.Тімірязєва пані Олеся звернулась  до мене із проханням підтримати акцію під час громадського прийому. З технічними оргпитаннями допомагали мої помічники. Дитячі подарунки до свят, що поїдуть в АТО - найдорожчі, про це завжди згадують хлопці з передової. Напередодні Світлого Воскресіння, свята милосердя та християнської любові кожна благодійна акція  має особливу цінність, адже надія та радість  дарується  дітям , позбавленим родинного тепла!», - наголосив  Сергій Кудлаєнко.



Переглядів: 2803
Поширень: 0