10 травня за гарячими слідами працівники карного розшуку затримали двох зловмисників, які з квартири на вулиці Замостянській викрали годинники, медалі та ордени. Затримані виявилися раніше судимими, а їхня здобич - сувенірною.

До Вінницького міського відділу поліції з заявою про крадіжку звернувся 65-річний вінничанин. Чоловік повідомив, що під час його відсутності невідомі зламали замки у квартирі та скоїли крадіжку особистих речей. За словами заявника, зловмисники вкрали 10 наручних та кишенькових годинників, які належали його батькові та діду, а також 14 сувенірних орденів та медалей.

Підозрюваних оперативники затримали за гарячими слідами. Ними виявилися 29 та 33-річні чоловіки. Один з них вінничанин, другий – житель Хмельницької області. Чоловіки познайомилися у донецькій виправній колонії, де відбували покарання за квартирні крадіжки та угон автотранспорта. Відбувши покарання, заробляли крадіжками.

Під час затримання у зловмисників вилучили вкрадені у потерпілого речі, відмички, викрутки та інший слюсарний інструмент. За словами правопорушників, не знайшовши у квартирі грошей та коштовностей, брали усе, що потрапило під руку: годинники, ордени та медалі. Розраховували продати усе колекціонерам, але виявилось, що ордени та медалі сувенірні, а годинники не є цінними.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Зловмисникам загрожує покарання до 6 років ув’язнення.

Зараз правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території країни.



Переглядів: 2034
Поширень: 0