Понад 100 вінничан - кандидатів на контрактну службу відправились вчора до навчальних центрів на Київщині та Чернігівщині.

10% від усієї кількості бажаючих служити за військовим контрактом — жінки. Сьогодні в навчальні центри з Вінниччини відправилися 12 представниць прекрасної статі.

З початку року на військову службу за контрактом виявили бажання піти понад 900 вінничан. Переважна більшість — це молодь та учасники АТО.

За інформацією Вінницького обласного військового комісаріату, більшість бажаючих йти до українського війська – родом із сільської місцевості.

Якщо до цього вік контрактників був 20-22 роки, то зараз служити за контрактом ідуть старші за віком люди, серед них багато учасників АТО, які уже демобілізувалися і зараз планують повернутися на передову. Це пов’язано як зі збільшенням грошового забезпечення, так і з тим, що в сільській місцевості здебільшого немає роботи.

Бійці поїхали до 169-го навчального центру «Десна» Чергівської області та до 38-го об’єднаного навчального центру Повітряних Сил (Васильків), Київської області. Протягом двох місяців вони проходитимуть навчання. Після того їх направлять до різних військових частин.



Переглядів: 2291
Поширень: 0