19 травня рятувальники провели тактико-спеціальні навчання в одному із гуртожитків обласного центру на вул.Ю.Клена, 12 (колишня вул. Фурманова).

Згідно з тактичним задумом, загорання сталося на восьмому поверсі дев’ятиповерхового гуртожитку. Горіння супроводжувалося значним задимленням. Існувала загроза перекидання вогню на сусідні приміщення.

Про подію працівників служби «101» повідомив черговий по гуртожитку.

Після отримання інформації про пожежу, оперативно-координаційний центр Головного управління ДСНС України у Вінницькій області направив до місця події чергові підрозділи міста, а також повідомив інші екстрені служби міста.

Бійці ДСНС відпрацювали навички гасіння умовної пожежі у багатоповерхівці та евакуацію постраждалих в умовах сильного задимлення приміщень.

На вулиці Ю.Клена рятувальники гасили умовну пожежу на 8-му поверсі гуртожитку

Першочерговим завданням рятувальників було вчасно евакуювати працівників та мешканців гуртожитку, провести розвідку приміщень на наявність постраждалих та ліквідувати загорання.

Загалом для проведення навчання було залучено 5 одиниць техніки та 22. чоловіки особового складу ГУ ДСНС у Вінницькій області.

За словами начальника оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Вінницькій області підполковника служби цивільного захисту Руслана Новака, подібні навчання дають насамперед змогу визначити рівень підготовки вогнеборців до дій за призначенням. Загалом рятувальники на навчаннях показали хороші навички, й спрацювали на оцінку «добре».



Переглядів: 2416
Поширень: 0