Про збільшення кількості крадіжок з квартир та домоволодінь, складнощі у їх розкритті, способи вчинення та, як уберегтися вінничанам від такого виду злочинів, розповів на прес-конференції начальник управління карного розшуку Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Олександр Цимбалюк.

26 травня у Вінницькому прес-клубі відбулось обговорення проблеми, яка напередодні літніх відпусток гостро постає перед кожним вінничанином: як захистити своє житло та майно від крадіїв. У заході взяли участь начальник управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області Олександр Цимбалюк, голова Асоціації старших по будинках м. Вінниці Олександр Гаврилюк, експерт страхових випадків страхової компанії «Місто» Юрій Краківський та представники засобів масової інформації.

Як розповів начальник управління карного розшуку Олександр Цимбалюк, останнім часом в місті Вінниці почастішали випадки крадіжок. Особливо збільшилась кількість крадіжок приватної власності з квартир та домоволодінь. З початку року зареєстровано 296 таких крадіжок. Попри усі зусилля, спрямовані на встановлення осіб, які скоюють ці злочини, значна їх кількість залишається нерозкритими.

 Поліція разом із громадськістю обговорювали, як убезпечитись від квартирних крадіжок

Як зазначив Олександр Цимбалюк, найбільш дієвим способом боротьби з квартирним крадіями сьогодні залишається встановлення сигналізації. Також вінничанам необхідно подбати про встановлення якісних замків на вхідних дверях. Злочинці мають сучасний інструмент і свою власну методику проникнення до приміщення, завдяки чому за 30 секунд замок перестає буди перешкодою у заволодінні чужим майном.

З початку року працівники поліції затримали 4 групи квартирних крадіїв, які обікрали 18 помешкань жителів обласного центру. Найбільш поширеними способами проникнення у квартири є пошкодження замка, віджим вікон, підбор ключа та шляхом вільного доступу.

 Поліція разом із громадськістю обговорювали, як убезпечитись від квартирних крадіжок

За словами Олександра Цимбалюка, затримувати злодіїв поліції допомагають самі ж громадяни. Вчасно помічені мешканцями будинку незнайомі, підозрілі люди у під’їздах, біля дверей квартир та дзвінок у поліцію – запорука затримання зловмисників.



Переглядів: 3769
Поширень: 0