В двох випадках гральні зали працювали під виглядом інтерактивних клубів на території Вінниці. Звичні на перший погляд розваги за комп’ютером насправді були азартними іграми зі ставками та виграшами. Працювали за простою схемою: гравець купував в оператора залу ваучер зі спеціальним номером, вводив зазначений на ньому код в комп’ютер, після чого починалася гра. Усе як на звичайному гральному автоматі чи в електронному казино. Гра віртуальна, ставка і можливий виграш – цілком реальними гривнями.

В той же час у Могилеві Подільському відвідувачі місцевого кафе традиційно вкидали монети до гральних автоматів у сподіванні на виграш. Власник кафе відзначив, що господар – мешканець сусідньої Молдови на ім’я Сергій раз на три дні особисто приходить перевіряти автомати. Тепер йому доведеться звертатися за обладнанням до податківців. А заодно й відповідати за порушення Закону „Про заборону грального бізнесу в Україні”.

Загалом протягом новорічно-різдвяних свят податкові міліціонери Вінниччини вилучили з незаконного обігу 25 одиниць грального обладнання, в тому числі комп’ютерів, на загальну суму понад 100 тисяч гривень.


Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 2768
Поширень: 0