1 червня жертвами Інтернет-шахраїв стали п’ятеро вінничан. Усі вони повірили у справжність оголошень з продажу різних видів товарів, розміщених на сайтах. Довірливі вінничани переказали на рахунки зловмисників понад 24 000 гривень за неіснуючий товар.

Минулої доби з заявами про шахрайства до поліції звернулися п’ятеро вінничан. Усі заявники хотіли придбати різні види товарів за оголошеннями, розміщеними на сайтах у мережі Інтернет. Надавши реквізити своїх банківських карток або, переказавши кошти на вказані продавцями рахунки, люди залишилися і без грошей, і без товарів.

Так, 29-річний вінничанин, який за оголошенням, розміщеним у Інтернеті, хотів придбати компресор до холодильної установки, надав псевдопродавцю реквізити своєї банківської картки, з якої зловмисник зняв 10 000 гривень.

Ще один з потерпілих – 40-річний вінничанин переказав на вказаний продавцем рахунок понад 4 000 гривень за мобільний телефон. Не отримавши товар, пішов з заявою до поліції.

Поліція нагадує: шахраї під різними приводами виманюють данні про банківські карткові рахунки (номер платіжної картки, термін дії та додатковий код, який розміщений на її звороті). Маючи таку інформацію, можна легко проводити інтернет-платежі та знімати кошти з карткового рахунку.

З початку року жертвами шахраїв стало понад 700 мешканців Вінницької області та обласного центру.
Пам’ятайте, вберегтися від шахраїв допоможе лише власна пильність і обережність.



Переглядів: 1835
Поширень: 0