Фестиваль «Дитятко» проходить в Україні щоосені з 2009 року, з метою сприяння розвитку дитячого телебачення, підвищення професійного рівня телебачення, орієнтованого на дитячу цільову аудиторію, а також задля підтримки дитячих творчих студій.

Фестиваль некомерційний, тому участь у ньому безкоштовна. У 2016 році м. Харків гостинно прийматиме юних телевізійників з 21 по 24 вересня.

Заявки на участь та готові творчі роботи приймаються до 30 червня.

Детальніше про умови конкурсу можна дізнатись на офіційному сайті фестивалю.

З цікавого задуму фестиваль сьогодні перетворився на яскраве й з нетерпінням очікуване свято дитячої творчості. За шість років учасниками фестивалю «Дитятко» стали студії та режисери понад з 60 країн світу. Учасники надіслали більш ніж півтори тисячі робіт, виконаних у різному жанрі.

До складу професійного журі щороку входять фахівці різних країн. До суддівства залучено також харківських школярів. Саме вони обирають переможця у номінації «Краща телепрограма, зроблена для дітей».

Фестиваль розвивається, розширюється конкурсна, навчальна та культурна програми. Щорічно оргкомітет створює умови, аби молоді люди не тільки почерпнули щось цікаве й корисне під час спілкування з фахівцями та експертами, але й закохалися у Харків, Слобожанщину.

За роки існування фестивалю кількість конкурсних номінацій зросла у кілька разів. Серед конкурсних номінацій, які пропонуються учасникам фестивалю, є одна особлива: «Місцеве самоврядування - це ми!». У цій номінації перевага надається роботам, які відображають бачення ролі та специфіки місцевого самоврядування, а також розповідають про участь молоді у вирішенні питань місцевого значення. Партнером у цій номінації виступає Рада Європи, яка завжди підтримує Харківщину в питаннях популяризації діяльності органів місцевого самоврядування, підвищення інтересу підлітків до розвитку місцевої демократії та стимулювання молоді до більш активної участі у житті своїх громад.

У рамках Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко» проводиться єдиний в Україні сценарний пітчинг для дитячих телевізійних студій та молодих авторів.

З 2012 року фестиваль «Дитятко» є повноправним членом міжнародної організації CIFEJ (Міжнародний центр фільмів для дітей та молоді), яка створена під егідою ЮНЕСКО в 1955 році. Тісна співпраця з цією поважною організацією дозволила провести вперше в Україні Дні CIFEJ - ряд заходів, які, без перебільшення, матимуть вплив на подальший розвиток дитячого кіно та телебачення.

З 2013 року партнером фестивалю є телеканал «Cartoon Network».

Фестиваль «Дитятко» - це кілька яскравих і насичених днів, наповнених майстер-класами та тренінгами, презентаціями та творчими зустрічами, переглядом та обговоренням конкурсних робіт, заходами культурної програми фестивалю.

Але, перш за все, це спілкування учасників один з одним, це зародження нових спільних проектів, це вивчення безцінного досвіду роботи студій у складних реаліях сьогодення.



Переглядів: 2298
Поширень: 0