З початку 2016 року у місті зареєстровано 40 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Наразі ще 6 перебувають у стадії оформлення документів. Загалом у Вінниці функціонує 422 ОСББ, жителі яких самостійно приймають рішення щодо того, які організації обслуговуватимуть їхню багатоповерхівку.

У Вінниці протягом останніх років процес створення об’єднань співвласників багатоповерхових будинків значно активізувався. Перше ОСББ було зареєстроване у 1996 році і до 2008-го у місті щорічно з’являлося до 10 таких об’єднань. Їхня кількість почала зростати після створення у складі виконавчих органів міської ради відділу по розвитку ОСББ.

«Наразі у місті діє 422 ОСББ. З початку цього року у Вінниці створено 40 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Протягом шести місяців цього року у Вінниці вже провели більше ста інформаційних зборів з мешканцями житлових будинків щодо створення ОСББ. Крім того, надано більше тисячі консультацій ініціативним групам», – каже в.о. директора департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман.

Також на базі Ресурсного центру підтримки ОСББ проводяться семінари для ініціативних груп та діючих голів об’єднань щодо енергоефективності у будинках, якісної експлуатації внутрішньобудинкових систем газопостачання, димових і вентиляційних каналів та ліфтового господарства тощо. А на базі Вінницького національного технічного університету проходять навчання голів ОСББ та старших будинків, по курсу «Управитель житлового комплексу».



Переглядів: 2333
Поширень: 0