5 липня до Вінниці переймати досвід роботи департаменту соціальної політики міської ради приїздила делегація з Хмельницького. Окрім ознайомлення з роботою Міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» та Центрів адміністративних послуг за їх участі відбувся також круглий стіл щодо роботи з учасниками АТО. А вчора до міста переймати досвід надання соціальних послуг мешканцям приїздила управлінці з Одеси. Незабаром до міста прибудуть гості з міст Мирноград та Покровськ.

Вінниця практично щодня приймає гостей з інших міст, і не тільки України, а й з-за кордону. Одним із напрямків, по розвитку якого приїздять переймати досвід делегації, є робота вінницьких Прозорих офісів та надання адміністративних і соціальних послуг населенню.

Цього тижня місто вже відвідали працівники управління соціального захисту Хмельницького. Вони побували у Міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія», центральному Прозорому офісі і територіальному центрі «Вишенька». Також за участі делегатів було проведено круглий стіл щодо роботи з учасниками АТО. У ньому взяли участь представники департаменту соціальної політики, Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадські організації міста, зокрема, «Вінницьке обласне товариство психологів та психотерапевтів» та Міський центр «Гармонія».

Вінниця ділиться досвідом щодо роботи з учасниками АТО

Цей напрямок роботи у Вінниці є досить розвинутим. При Прозорих офісах учасникам АТО та їх рідним надаються консультації щодо пільг та допомог з державного та місцевого бюджетів. Також необхідну інформацію можна отримати і з спеціального ресурсу http://ato.vmr.gov.ua/ , на якому розміщена інформація для учасників АТО та членів їхніх сімей. На головній сторінці сайту представлені пункти меню його основних розділів, в тому числі: соціальна підтримка, електронний реєстр учасників АТО, земельні питання та інші. Цей сайт було створено Вінницькою міською радою 1 листопада 2015 року. Під час Форуму «Муніципалітети як відповідальні лідери», який проходив в лютому 2016 року, його було відзначено Центром «Розвитку корпоративної соціальної відповідальності» як найбільш інформацій та зрозумілий і доступний за інтерфейсом серед ресурсів для АТОвців 

На сьогодні до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, у Вінниці включено 2465 учасників бойових дій АТО. Відповідно до місцевої ініціативи пораненим учасникам антитерористичної операції з міського бюджету надається допомога на лікування в розмірі 25 тис. грн, а родинам загиблих АТО-вців – 100 тис. грн. Наразі цю допомогу вже отримало 83 поранених у АТО вінничан та 19 сімей загиблих.

Вінниця ділиться досвідом щодо роботи з учасниками АТО

Для довідки:

Відповідно до Постанова КМУ №117 від 29.01.2003 року (зі змінами) після отримання статусу учасника бойових дій людині необхідно звернутися до органів соціального захисту населення за місцем проживання для включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. Вінничани це можуть зробити у Прозорих офісах:

  • Управління соціального захисту населення (Правобережне): вул. Космонавтів, 30 (ІІ поверх), Прозорий офіс «Вишенька»;
  • Управління соціального захисту населення (Лівобережне): вул.Брацлавська , 85 (І поверх), Прозорий офіс «Старе місто»



Переглядів: 2831
Поширень: 0