7 липня о 14:00 на території ТОВ „Вінницький КХП №2”, в рамках командно-штабних навчань, які проходять з 5 по 8 липня на Вінниччині, було проведено практичне відпрацювання ліквідації умовної пожежі.

За легендою навчань, у зерносушарці комбінату хлібопродуктів виникло загорання. Першим приступило до ліквідації пожежі відділення добровільної пожежної команди об’єкту.

О 14:10 до місця виклику прибула мобільно-оперативна група Головного управління ДСНС України у Вінницькій області. Було проведено розвідку місця пожежі, оцінено обстановку та створено штаб пожежогасіння. Загалом на умовній пожежі працювали 4 одиниці техніки і 22 чоловіка особового складу 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини, 5-ДПРЧ, 1-ДПРЧ, 3-ДПРЧ, а також три автоцистерни 24-ї Державної частини спеціальної пожежної техніки м. Вінниця. Колінчастий підйомник було встановлено біля циклонів сушарки та подано лафетний ствол на гасіння пожежі. Автодрабину було встановлено на дах будівлі млина. Насосно-рукавний автомобіль рятувальники встановили на пожежний гідрант.

Командно-штабні навчання з цивільної оборони тривають: на Івана Купала "горів" комбінат хлібопродуктів

Автомобіль газодимозахисної служби забезпечив резерв засобів індивідуального захисту органів дихання і зору та здійснював заправку використаних апаратів.

Командно-штабні навчання з цивільної оборони тривають: на Івана Купала "горів" комбінат хлібопродуктів

Одночасно з подачею пожежних стволів на гасіння зерносушарки рятувальники провели евакуацію персоналу та потерпілого, якого передали працівникам медицини катастроф.

Командно-штабні навчання з цивільної оборони тривають: на Івана Купала "горів" комбінат хлібопродуктів

Як зазначили керівники тренувань, підрозділи залучені до ліквідації аварії на Комбінаті хлібопродуктів №2, свою задачу виконали в повному обсязі, без порушень правил безпеки праці на загальну оцінку «добре».

Як ми повідомляли раніше, упродовж 5 - 8 липня у Вінниці тривають командно-штабні навчання  з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Вінницької області.

Рятувальники відпрацьовували дії  з ліквідації надзвичайної ситуації природного характеру, 6 липня за легендою навчань ліквідовували "розлиття ртуті" в дитсадочку.

Також вінницькі рятувальники гасили умовно палаючий літак в аеропорту "Вінниця". Окрім цього, вже проводились командно-штабні навчання з ліквідації наслідків "африканської чуми свиней"



Переглядів: 3307
Поширень: 0