У ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом неправдивого повідомлення про замінування нічного клубу «Н2О» встановлено особу, яка причетна до даного злочину, та на даний час слідчим проводиться ряд необхідних слідчих дій з метою встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та скерування до суду обвинувального акту стосовно зловмисника.

За вчинення кримінального правопорушення останньому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Лише за останні три роки до правоохоронних органів області надійшло 35 повідомлень про замінування, які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

За результатами слідства відносно підозрюваних до суду скеровано 5 обвинувальних актів, 1 клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру та 1 про застосування примусових заходів виховного характеру, 6 кримінальних проваджень закрито у зв’язку з відсутністю складу злочину, у 22 провадженнях досудове розслідування триває.

Однак і надалі вказані факти мають місце, протягом липня поточного року до органів Національної поліції в області надійшло 4 повідомлення про замінування нічного клубу «Н2О», ТЦ «Феріде плаза», електропоїзда сполученням «Жмеринка – Київ» та готелю «Франція».

У ході виїздів слідчо-оперативних груп на місце події проведено огляди, під час яких не виявлено жодних вибухових пристроїв, вибухових речовин та конструктивно схожих на них предметів.

Відомості за вказаними повідомленнями внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 259 КК України.



Переглядів: 3282
Поширень: 0