За інформацією завідувача сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області Олега Дмитрійчука, на сьогоднішній день на Вінниччині проживає близько 14 тис. учасників бойових дій, серед яких більше 9,5 тисяч осіб - учасники АТО.  Наразі четверо АТОвців потребує протезування та ортезування підвищеної функціональності, і протезування їм виконають за кордоном і за кошти державного бюджету

«На сьогоднішній день у Вінницькій області проживає приблизно 14 тис. учасників бойових дій, серед яких 9544 бійців АТО, але з кожним днем ця кількість збільшується. За час проведення антитерористичної операції, яка продовжується вже третій рік, наша область втратила 183 бійця. Безпосередньо в боях загинуло 124 бійці. Від поранень, хвороб у госпіталях померли 54 вінничанина. Зникли безвісти офіційно три бійця. Поранено 540 осіб», - наголосив Олег Дмитрійчук.

Держбюджет профінансує протезування за кордоном бійців Вінниччини, які втратили кінцівки під час АТО

За словами головного спеціаліста сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції у Вінницькій області Марії Стебелєвої, на сьогоднішній день в області потребує протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності 4 бійця. «Протезування їм буде здійснено за кордоном за кошти державного бюджету. На придбання житла бійцям, які брали безпосередню участь в АТО й втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, держбюджетом передбачено 63 549 тис. грн.», - наголосила Марія Стебелєва.

Як повідомив присутніх Олег Дмитрійчук: «На Вінниччині 224 учасника бойових дій скористались путівками на оздоровлення, психологічну реабілітацію отримали 125 осіб, заходи з соціальної та професійної адаптації пройшли 82 учасника АТО. Минулого року забезпечено житлом 3 учасника бойових дій. Цьогоріч ще 2 бійця отримають житло, зараз закінчується оформлення необхідних документів".



Переглядів: 2737
Поширень: 0