Поліцейські затримали раніше судимого вінничанина, який у власній квартирі обладнав місце для вирощування коноплі. Для рослин чоловік зробив парник, де підтримував певну температуру повітря та освітлення.

Як розповів т.в.о. керівника Вінницького відділу поліції Ігор Лихий, в ході проведення санкціонованого обшуку поліцейські виявили в помешканні 32-річного вінничанина дерев’яну міні-теплицю з лампами денного освітлення, вентиляторами, повітряними помпами та датчиками вологи. За допомогою цього обладнання у приміщенні підтримувався необхідний для росту рослин мікроклімат. У теплиці було вісім горщиків з рослинами, схожими на коноплю, за якими чоловік ретельно доглядав. В іншій кімнаті поліцейські вилучили вже зібраний «врожай» - пакет з висушеною та подрібненою речовиною рослинного походження, схожою на коноплю.

Вінничанин влаштував у квартирі міні-теплицю, в якій вирощував коноплю

Володар домашньої конопляної плантації пояснив, що вирощував заборонені рослини виключно для власного вживання.

Вінничанин влаштував у квартирі міні-теплицю, в якій вирощував коноплю

Все вилучене направлено на експертизу.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 310 КК України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Такі правопорушення караються позбавленням волі на строк до 3 років. Зараз вирішується питання про обрання зловмиснику міри запобіжного заходу.



Переглядів: 3447
Поширень: 0