Майже 400 безкоштовних місць виділено на ринках міста для продажу власної сільгосппродукції. Але, незважаючи на альтернативу, подекуди торгівля ще здійснюється поза ринками. Такі місця стихійної торгівлі утворюються здебільшого біля людних перехресть. Лікарі застерігають вінничан не купувати такої продукції та не ризикувати власним здоров’ям, а Муніципальна поліція попереджає таких продавців про штрафні санкції.

Кінець літа та початок осені – це час, коли збирається врожай на присадибних ділянках. І саме в цей період збільшується кількість випадків стихійної торгівлі на вулицях міста. Окрім того, в серпні-вересні до Вінниці привозять баштанні, які іноді з порушенням Правил благоустрою, також продають поза межами міських ринків.

Працівники Держсанепідслужби закликають вінничан не купувати продукцію «з рук», нехтуючи здоров’ям та наражаючи себе і своїх рідних на харчові отруєння та гострі кишково-шлункові інфекційні захворювання. Адже на базі всіх ринків міста є ветеринарно-санітарні лабораторії, які проводять експертизу продуктів, в тому числі, і баштанних на допустимий вміст нітратів. Тому такі продукти варто купувати саме на ринках. До того ж, у Вінниці на ринках міста для продавців продукції власного виробництва виділяються безкоштовні місця. За інформацією департаменту адміністративних послуг міської ради, на сьогодні на ринках є біля 400 таких місць.

Для ліквідації місць стихійної торгівлі у Вінниці здійснюється постійне чергування мобільної групи з представників Муніципальної міліції, КП «Архітектурно-будівельний сервіс», департаменту адміністративних послуг, адміністрації ринків та патрульної поліції. За словами керівника КП «Муніципальна поліція» Василя Гайовика, людей, які здійснюють торгівлю в недозволених місцях, направляють торгувати на ринки, а на злісних порушників складаються протоколи, на підставі яких в подальшому, відповідно до ст. 152 та 160 Адміністративного кодексу України, призначається штраф від 340 до 1360 гривень.



Переглядів: 2667
Поширень: 0