Останнім часом почастішали випадки викрадення невідомими особами номерних знаків із автомобілів, які паркують переважно у дворах житлових будинків. Замість викрадених знаків на транспортних засобах невідомі залишають записки з номерами банківських карток, на які слід перерахувати кошти в обмін на відомості про місцезнаходження викраденого.

За вказаними фактами розпочато ряд кримінальних проваджень. Завдяки вжитим правоохоронцями заходам та при належному процесуальному керівництві, яке здійснюється Вінницькою місцевою прокуратурою, протиправні дії вдалося припинити.

Під час затримання раніше судимого мешканця одного із сіл Вінницького району, який і займався цим «промислом», здобуто ряд доказів злочинної діяльності, зокрема, вилучено номерні знаки з чужих автомобілів, банківські картки тощо.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно), за трьома епізодами. За клопотанням слідчого, погодженого з прокурором Вінницької місцевої прокуратури, судом підозрюваному обрано запобіжний захід у виді взяття під варту.

Наразі вживаються заходи до подальшого документування протиправної діяльності підозрюваного та завершення досудового розслідування, в даний час встановлено вже 35 випадків аналогічних крадіжок.

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, загрожує покарання у виді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Осіб, які потерпіли від таких дій, просимо звертатись до правоохоронних органів.



Переглядів: 2142
Поширень: 0