Кожен із членів ТВК має скласти присягу, за відмову виключають із комісії. Виборчі комісії повинні вже розпочати свою роботу. Одне з перших завдань, які мають виконати комісії, - повідомити громадян про своє постійне місцезнаходження та контактні номери, як тільки ті з\'являться.

Так розпорядився під час селекторної наради у суботу, 28 січня, голова ЦВК Ярослав Давидович. Нарада відбулась за участю голів усіх окружних виборчих комісій та їх заступників, а також представників ЦВК та органів державної влади.
На нараді голова ЦВК представив кураторів регіонів, які під час усього виборчого процесу будуть опікуватись тими чи іншими областями. Отже, куратором Вінницької області стала заступник голови ЦВК Марина Ставнійчук, яка, крім Вінниччини, опікуватиметься Києвом. Саме пані Ставнійчук була куратором нашої області на минулих президентських виборах. 

549, 810 млн гривень заплановано витратити на організацію та проведення виборів в Україні.

Також голова ЦВК порадила звернути особливу увагу голів виборчих комісій на персонал, який займатиметься фінансовими питаннями. Адже на організацію та проведення виборів заплановані дуже великі кошти. Так, наприклад, на складання та уточнення списків виборців було витрачено більш ніж 24,5 мільйона гривень.

 


Переглядів: 2967
Поширень: 0